Здовбицька громада
Рівненська область, Рівненський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Призов на строкову військову службу до війська у квітні-червні 2022 року не проводитиметься

Дата: 08.04.2022 14:20
Кількість переглядів: 210

Фото без опису

 

За інформацією Генерального штабу Збройних Сил України, у 2022 році не проводитиметься весняний призов на строкову військову службу до Збройних Сил та інших військових формувань.

Зокрема, у зв’язку з військовою агресією російської федерації та з метою забезпечення оборони держави, підтримання бойової і мобілізаційної готовності Збройних Сил України та інших військових формувань Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 69/2022 «Про загальну мобілізацію» в Україні оголошено загальну мобілізацію.

Під час проведення в Україні загальної мобілізації, комплектування вакантних посад у Збройних Силах України та інших військових формуваннях здійснюється за рахунок надходження військовозобов’язаних та резервістів. Таким чином, потреби у проведенні чергового призову громадян України на строкову військову службу у квітні-червні 2022 року немає.

Одночасно нагадуємо, що відповідно до Указу Президента України від 29 грудня 2021 року №687/2021 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2022 році», категорія громадян України – призовники (громадяни України чоловічої статі, яким виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку, і які не проходили військову службу) повинні з’явитись до        10 квітня 2022 року до відповідних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки для уточнення військово-облікових даних та медичних оглядів.

 

 

[Посилання на інформацію з офіційного вебсайта Міністерства оборони України:

https://www.mil.gov.ua/news/2022/04/07/prizov-na-strokovu-vijskovu-sluzhbu-do-vijska-u-kvitni-chervni-potochnogo-roku-ne-provoditimetsya-generalnij-shtab-zsu/]


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь