Здовбицька громада
Рівненська область, Рівненський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Рівненщині місцеві бюджети отримали 42,3 млн грн податку на нерухоме майно

Дата: 20.06.2022 09:22
Кількість переглядів: 156

В  Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що у січні – травні 2022 року платники податків Рівненщини сплатили до бюджету 42,3 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Зокрема, у поточному році громадяни сплатили 3,2 млн грн, а юридичні особи – 39,1 млн грн податку на нерухоме майно.

Податківці звертають увагу жителів області, що платники - фізичні особи у 2022 році сплачують податок за житлову та нежитлову нерухомість за 2021 рік. При цьому сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, які володіють квартирою або квартирами, житлова площа яких перевищує 60
кв. м, і будинком, площею більше 120 кв. метрів. У випадку наявності об’єктів нерухомого майна різних типів податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв. м, тобто податок нараховується лише на «зайві» квадратні метри.

З метою усунення розбіжностей щодо даних, наявних в органах ДПС про власників майна та площ, платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мають право звернутися до Центрів обслуговування платників та провести звірку даних щодо: об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку; розміру загальної площі об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку; права на користування пільгою із сплати податку; розміру ставки податку; нарахованої суми податку.

Адреси центрів обслуговування платників за посиланням: https://rv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь