Здовбицька громада
Рівненська область, Рівненський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Укладання договору на вивіз твердих побутових відходів є обов’язковим!

Дата: 08.02.2023 09:31
Кількість переглядів: 146

Фото без опису
У нашій громаді послугою з вивезення твердих побутових відходів користується переважна більшість жителів. Однак є громадяни, які категорично відмовляються від укладання договору на вивіз сміття, мотивуючи тим, що у них воно відсутнє. В той же час, ми постійно спостерігаємо картину «процвітання» стихійних сміттєзвалищ у лісах, полях, на берегах річок та озер. 

Відсутність договору на вивезення твердих побутових відходів  у фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням  ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи»,  ч.1 ст.25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та Закону України « Про благоустрій населених пунктів». Відповідно до законодавства, всі споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку. Згідно з рішенням Здовбицької сільської ради виконавцем послуг з вивезення твердих побутових відходів в Здовбицькій громаді, за результатами конкурсу, визначено КП «Здовбицьке». Це підприємство уповноважене укладати з юридичними та фізичними особами на території Здовбицької територіальної громади договори на вивезення твердих побутових відходів спеціально обладнаними для цього транспортними засобами.


Також у нашій громаді діють Правила з благоустрою, відповідно пункту 2 розділу 6 яких  «Власники домоволодінь обов’язково мають укласти угоди  на збір та вивіз побутових відходів з спеціалізованим підприємством».

 

При виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження.

 

Згідно ст. 152 Кодексу України  «Про адміністративні правопорушення» «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів» тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 340 грн до1360 грн і на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 грн до1700 грн.

 

Тобто, законні підстави для притягнення до відповідальності за не заключення договору на вивіз сміття є.

 

У зв’язку із вищевикладеним Здовбицька сільська рада та КП «Здовбицьке» попереджують жителів громади щодо необхідності до 01 березня 2023 року укласти договір із комунальним підприємством на вивіз сміття. У разі відмови до порушників будуть застосовуватись грошові стягнення, передбачені законодавством України. Телефон для отримання інформації 0673644289.

 

 Зазначимо,  що вартість послуг на вивіз сміття  для однієї людини становить 22,44 грн. на місяць, для бюджетних установ 1421,08 грн/ куб, для ФОП -147,49 грн/куб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь