Здовбицька громада
Рівненська область, Рівненський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пробація – прогресивний підхід до виконання покарань

Дата: 20.07.2023 11:19
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

Пробація – прогресивний підхід до виконання покарань, який не передбачає позбавлення волі, а натомість допомагає правопорушникам адаптуватися до життя у суспільстві та виправитися.

З метою розширення застосування альтернативних покарань, наближення альтернативних санкцій в Україні до міжнародних стандартів, у Верховній Раді України зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до Кримінального, Кримінального процесуального кодексів України та деяких інших законодавчих актів України щодо удосконалення видів кримінальних покарань в умовах воєнного стану» (реєстр. №9185).

Положеннями законопроекту імплементуються кращі європейські практики - запроваджується пробаційний нагляд як самостійний різновид кримінального покарання, що застосовуватиметься до осіб, визнаних винними у вчиненні кримінального правопорушення.

Покарання у виді пробаційного нагляду буде полягати в обмеженні прав і свобод засудженого, визначених законом і встановлених вироком суду, із застосуванням наглядових та соціально-виховних заходів без ізоляції від суспільства. На засудженого буде покладатися різний набір обов’язків (носити засоби електронного моніторингу, пройти навчання чи програму роботи з ризиками тощо).

Зазначений законопроект 29 червня 2023 року прийнято в першому читанні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь