Здовбицька громада
Рівненська область, Рівненський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пробація – прогресивний підхід до виконання покарань

Дата: 20.07.2023 11:19
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

Пробація – прогресивний підхід до виконання покарань, який не передбачає позбавлення волі, а натомість допомагає правопорушникам адаптуватися до життя у суспільстві та виправитися.

З метою розширення застосування альтернативних покарань, наближення альтернативних санкцій в Україні до міжнародних стандартів, у Верховній Раді України зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до Кримінального, Кримінального процесуального кодексів України та деяких інших законодавчих актів України щодо удосконалення видів кримінальних покарань в умовах воєнного стану» (реєстр. №9185).

Положеннями законопроекту імплементуються кращі європейські практики - запроваджується пробаційний нагляд як самостійний різновид кримінального покарання, що застосовуватиметься до осіб, визнаних винними у вчиненні кримінального правопорушення.

Покарання у виді пробаційного нагляду буде полягати в обмеженні прав і свобод засудженого, визначених законом і встановлених вироком суду, із застосуванням наглядових та соціально-виховних заходів без ізоляції від суспільства. На засудженого буде покладатися різний набір обов’язків (носити засоби електронного моніторингу, пройти навчання чи програму роботи з ризиками тощо).

Зазначений законопроект 29 червня 2023 року прийнято в першому читанні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь