Здовбицька громада
Рівненська область, Рівненський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Діє експериментальний проект з метою підтримання конкурентоспроможності учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни шляхом професійного навчання

Дата: 05.01.2024 09:47
Кількість переглядів: 61

 

 Фото без опису

В умовах повномасштабної війни одним із найважливіших завдань держави є соціальний захист ветеранів та осіб з інвалідністю, яка була отримана внаслідок війни.

Постанова КМУ від 15 вересня 2023 року №984 "Про реалізацію експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості" надає можливість пройти для даних категорій громадян навчання шляхом первинної професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації за робітничими професіями за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Фінансування такого навчання та пов’язаних з ним витрат здійснюється коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Після успішного його закінчення усі слухачі отримають документ державного зразка про присвоєння відповідної кваліфікації.

До слова, особи зазначених категорій мають можливість незалежно від рівня їх освіти безкоштовно пройти підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості за 95 ліцензованими робітничими професіями та 365 освітніми програмами підвищення кваліфікації. Навчання може здійснюватися як за очною (денною, вечірньою), так і дистанційною, дуальною формами, або їх поєднанням. Термін навчання – до 6 місяців. Заявку на навчання можна подати, особисто звернувшись до центру зайнятості, або онлайн.

Запрошуємо учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни скористатися можливістю отримати нові знання, навички, щоб бути конкурентоспроможними на ринку праці та долучитися до розбудови нашої незалежної України.

За докладнішою інформацією ви можете звернутися у місцевий підрозділ служби зайнятості Рівненщини, наш Telegram-канал підтримки, або на «гарячу» лінію Рівненського ОЦЗ +38096-539-53-59 або в контакт-центр Державної служби зайнятості:  +380 800 600 288.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь