Здовбицька громада
Рівненська область, Рівненський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Суб'єктам господарювання Рівненщини відшкодували понад 1,8 млрд грн податку на додану вартість

Дата: 01.02.2024 09:56
Кількість переглядів: 40

Фото без описуУ Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що за 2023 рік платникам, які перебувають на обліку в податковій службі області,  відшкодовано з бюджету 1 млрд 837 млн грн ПДВ, що у порівнянні з  2022 роком більше на 712 млн гривень.

У 2023 році, за результатами  проведених перевірок, зменшено суму ПДВ, заявлену до відшкодування з бюджету, на 127,9 млн гривень та залишки від’ємного значення з ПДВ, які включаються до податкового кредиту наступних податкових періодів, - на 240,8 млн гривень.

У податковій службі області зазначають, що відшкодування податку на додану вартість здійснюється прозоро, адже електронна система унеможливлює проведення будь-яких махінацій. Платник може отримати бюджетне відшкодування у законодавчо встановлені строки лише в разі правильного ведення податкової звітності, а також без здійснення ризикових операцій, що можуть слугувати мінімізації податкових платежів.

Слід зазначити, що за рахунок відшкодування податку на додану вартість своєчасно поповнюються обігові кошти суб’єктів господарювання, що гарантує розвиток та можливість нарощування обсягів виробництва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь