Здовбицька громада
Рівненська область, Рівненський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Територіальні громади Рівненщини отримали понад пів мільйона гривень транспортного податку

Дата: 19.03.2024 16:10
Кількість переглядів: 34

Фото без описуЗ початку поточного року до бюджетів територіальних громад Рівненщини платниками податків перераховано 505,4 тис гривень транспортного податку, що більше надходжень відповідного періоду 2023 року на 83 відсотки. Основна сума, а це 231,6 тис гривень, сплачена юридичними особами. Внесок фізичних осіб склав майже 273,8 тис гривень. 

Нагадуємо, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що є об’єктами оподаткування. Звертаємо увагу, що об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не менше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. 

Враховуючи, що з 1 січня 2024 року розмір мінімальної заробітної плати становить 7100 грн – об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, середньоринкова вартість яких становить понад 2 662 500 гривень. При цьому перелік транспортних засобів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком, розміщується на сайті Міністерства економіки України. Слід пам’ятати, що ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен такий легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь