Здовбицька громада
Рівненська область, Рівненський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Місцеві бюджети Рівненщини з початку року отримали майже 520 млн грн єдиного податку

Дата: 09.05.2024 15:37
Кількість переглядів: 72

Фото без описуУпродовж січня – квітня цього року представники малого і середнього бізнесу Рівненщини спрямували до місцевих скарбниць 519,9 млн грн єдиного податку. Порівняно з показниками за аналогічний період минулого року надходження цього платежу зросли на 185,8 млн гривень. 

За словами в.о.начальника ГУ ДПС у Рівненській області Андрія Троцка, лідерами зі сплати єдиного податку продовжують залишатися фізичні особи – підприємці. Ними сплачено до місцевих бюджетів 429,6 млн грн цього податку. У свою чергу, юридичними особами, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, перераховано до бюджетів громад 60,6 млн гривень. Водночас, від сільськогосподарських товаровиробників - платників єдиного податку IV групи, надійшло 29,7 млн гривень.

Зауважимо, що єдиний податок – платіж, який спрямовується в повному обсязі до місцевих скарбниць і є важливим фінансовим джерелом у вирішенні соціально-економічних питань тергромад. Питома вага цього податку в загальній сумі надходжень місцевих бюджетів становить понад 18  відсотків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь