Здовбицька громада
Рівненська область, Рівненський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На відновлення довкілля суб’єкти господарювання Рівненщини сплатили понад 31 мільйон гривень

Дата: 24.05.2024 14:06
Кількість переглядів: 58

Фото без описуЗа забруднення довкілля впродовж чотирьох місяців 2024 року платники податків Рівненської області сплатили до зведеного бюджету 31,5 мільйона гривень екологічного податку. Цей показник порівняно з надходженнями за відповідний період 2023 року зріс на 24,5 млн гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області. 

Так, із загальної суми надходжень, 23,3 мільйона гривень було перераховано до державного бюджету, що перевищує показник 2023 року на 7,6  мільйона гривень. Місцеві бюджети теж отримали частку екологічного податку в сумі 8,2 мільйона гривень, що на 3,1 мільйона гривень більше, ніж у 2023 році. 

Нагадуємо, що платниками екологічного податку, відповідно до пункту 240.1 статті 240 Податкового Кодексу України (далі – ПКУ), є суб’єкти господарювання, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність, бюджетні установи, громадські та інші підприємства, установи та організації, постійні представництва нерезидентів, включаючи тих, які виконують агентські (представницькі) функції стосовно таких нерезидентів або їх засновників, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюються, зокрема: 

викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення (п. 240.1.1 ПКУ); 

скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні обʼєкти (п. 240.1.2 ПКУ); 

розміщення відходів (крім розміщення окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об’єктах) суб’єктів господарювання (п. 240.1.3 ПКУ). 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь